I går begynte det å regne lenge før jeg en gang begynte å tenke på å komme meg hjem fra Blindern. Jeg synes litt regn gjør bare godt på løpetur, men når det bøtter ned samtidig som det blåser i vinkel synes jeg ikke løping er like kult.

Så jeg sjekket værmeldingen på alltid like pålitelige yr.no, og fant til min glede ut at det skal stå en diger sol på himmelen på dagtid i dag. Kombinert med at jeg ikke skal på forelesning før kl 14.15, er jo dagen i dag perfekt for en langkjøring, i forhold til kvelden i går, hvor både vind og vann gikk i sikksakk utenfor.

Så nå blir det langtur. Jeg føler meg i førm, for å si det slik. Må være karbisene. Spiste noen i går kveld også, forkledt i kålrot, gulrot og, hold deg fast, cheese doodles (min hemmelige favoritthelsesynd nr én).

I går ble raskt bestemt at jeg skulle ta en rask mølleøkt i stedet for uteløping. Jeg har opptil flere ganger løpt i over to timer i strekk på tredemølle, og det er ikke det mest spennende man kan drive med, for å si det slik. Selv ikke på en regnværsdag. Mølleøkter skal helst være korte og raske, og gjerne kombinert med annen trening (siden man først er nede på et treningssenter). Tenkte først å kjøre en timelang 4*4-økt, men følte meg såpass pigg at det ble 5*4 min, i tillegg til at jeg hadde et ekstra gir på nedtrappingen også.

Nå skal man vel egentlig løpe en god del lenger på intervall enn på vanlig langkjøring, men jeg kjører relativt lange gåpauser mellom dragene, slik at jeg kommer omtrent like langt som på langkjøringen (på mølle altså, ute blir det gjerne litt lenger).

Jeg sier ikke dette for å skryte uhemmet av meg selv, for let’s face it; jeg har ingenting å skryte av. Men selv liker jeg aller best å lese blogger som helt spesifikt forteller hvordan bloggeren trener, slik at jeg kanskje kan plukke opp noen tips, og selvsagt, det uunngåelige, for sammenligningens skyld. Jeg er jo et uhyrlig barnslig konkurransemenneske, som selv om jeg aldri har vunnet eller skal vinne noe som helst, elsker å konkurrere. Aller helst mot meg selv. Og derfor skal jeg skrive helt spesifikt hvordan jeg trener intervaller. GPS-langturene kan dere jo se selv, hvis dere får dem opp på nettsidene til Nike?

På en 60 min 5*4 min -intervaller på mølla har jeg 15 min oppvarming i 10,5 km/t. Deretter løper jeg 4 min i 13 km/t totalt 5 ganger, med 2 min pause mellom dragene, der jeg går i 6,5 km/t og tenker på blomstereng og tivoli og Farris Bris og solnedgang og sosiologi og alt som er godt her i livet, mens jeg drikker litt vann.

Etter den siste intervallen, som jeg forøvrig løp i 13,5 km/t i stedet for 13, går jeg også 2 min før jeg begynner på den 15 min lange nedtrappingen. Den synes jeg er såpass kjedelig at i går holdt jeg 10,5 km/t kun 5 min, før jeg økte først til 11 km/t i 5 min, så 11,5 km/t i 2 min, så 12 km/t i 2 min, så 12,5 km/t i 1 min.

Etter nøyaktig 60 minutter så møllen omtrent slik ut:

20110906-110822.jpg

Ok, nå var jeg veldig detaljert. Etter totalt 60 min stoppet jeg selv om jeg egentlig hadde mest lyst til å løpe videre. Det kunne jeg ikke, for jeg hadde lovet PiC å trene bare 60 min, slik at vi kunne se atter en nobrainer-film og spise ostepop. (Men jeg snek til meg et par kilometer til først).

Min erfaring er at hvis man har lyst til å løpe mer etter å ha løpt intervaller, har man ikke trent skikkelig. Jeg sliter litt med det. Er ikke noen mellomdistanseløper, for å si det sånn. Blir fort sliten helt inn i benmargen, særlig hvis jeg ligger på rundt 14 eller 14,5 km/t (på mølla) på 4 min-dragene, men føler at kondisen er bedre, slik at pulsen faller raskt når jeg stopper, og jeg får hentet meg inn igjen. Det samme føler jeg når jeg nå løper inn til Mariholtet, hvor det er rimelig kupert. Etter en bakke blir jeg dødssliten, men litt lett jogging på flatmark løser dette kjemperaskt. Det jeg prøver å gjøre med det, er at jeg løper lenger intervaller for tiden, og har ikke så mange av de korte, intensive, raske forferdelig grusomme vonde intervallene (før løp jeg gjerne 20 * 1 eller 2 min på høy intensitet). Forsøker også å løpe litt i bakker, selv om jeg hater det over alt på jord.

Nå har jeg spist et lass med egg og bacon, faktisk dobbel porsjon med bacon og grønnsaker, for å bli klar til langkjøring. Så får vi se hvor langt jeg kommer? Er muligens litt trøtt. Og må nok også stoppe noen steder for å drikke, siden man gjerne er litt mer dehydrert om morgenen enn senere på dagen. Hvordan har/skal du løpt/løpe i dag?